Teambuilding en samenwerking - training en procesbegeleiding | Inez TC

Teambuilding en samenwerking - training en procesbegeleiding

Soms ben je als team even klaar met online vergaderen. En wordt het tijd om weer eens echt met elkaar in verbinding te komen. Er weer even uit met z’n allen. Buiten, op gepaste afstand, weer live echt contact maken.

Na een lange tijd van thuis werken en elkaar alleen online zien kan het teamgevoel weleens wat verwaterd zijn. Hoe zorg je dat de samenwerking weer optimaal wordt?

Tijd om je als team op te laden en even ‘uit te zoomen’ tijdens een op maat gemaakt teamprogramma.

Ik neem jullie samen met outdoor coach Heidi van Kampen mee naar buiten. Samen zorgen we dat jullie weer actief aan de slag gaan. Met tijd voor evaluatie, inspiratie, innovatie en het verbeteren of terugbrengen van de onderlinge communicatie en samenwerking. Weer alle neuzen dezelfde kant op en klaar voor de toekomst.

#

Werkwijze

Onze teamtrainingen vinden zoveel mogelijk buiten plaats. We werken met de techniek van ervaringsleren. Ervaringsleren kun je gebruiken om te leren door op basis van een te bereiken doel te handelen. Je reflecteert op dit handelen. Het resultaat van deze reflectie zet je meteen weer in bij een nieuwe concrete ervaring. Ervaringsleren is leren door te doen. In spelvorm, op een actieve manier. Met de nodige reflectie om de inzichten in de echte wereld ook toe te passen. Ervaringsleren kan het beste worden ingezet bij thema's als persoonlijke ontwikkeling en durf, presteren onder druk of andere moeilijkheden, sociale verantwoordelijkheid en samenwerking, spanning tussen vrijheid en zelfdiscipline, eigenaarschap en invloed, integriteit, omgaan met emoties en spanningen en veel meer.  Lees meer over ervaringsleren.

 

We combineren de actieve ervaringsleren oefeningen met gezamenlijke uitdaging op sportief gebied. Coach Heidi van Kampen begeleidt jullie in een gezamenlijke sportsessie.

Natuurlijk weten we dat bewegen zorgt voor een gezond lijf én een gezond hoofd, waardoor prestaties toenemen. Maar met elkaar actief in beweging komen in sport en spel heeft nog meer voordelen. Het zorgt voor een perfecte spiegel voor wat er binnen je team speelt. Door ‘even niet denken maar doen’ worden patronen direct zichtbaar om tijdens deze dagen verder mee aan de slag te gaan. Daarnaast draagt samen plezier beleven en uitdagingen aangaan bij aan de motivatie en het versterken van het teamgevoel. 

 

Organisatorisch

Het begint met een intakegesprek. Op basis daarvan krijg je een vrijblijvend plan van aanpak voor een of meerdere teamdagen.

Als het wenselijk is, voeren wij ook intakegesprekken met deelnemers. Live of online of met behulp van een survey. Een DiSC gedragsstijlentest kan ook onderdeel zijn van het programma dat wij ontwikkelen.

Vaak staat het thema onderlinge communicatie en samenwerking centraal. Er is daarnaast ruimte voor innovatie of inspiratie voor bepaalde specifieke uitdagingen van jullie team. Of een verandering die eraan komt. We nemen bestaande werkwijzen of procedures onder de loep of maken samen een toekomstplan.

Onze teamtrainingen worden georganiseerd op inspirerende locaties in een mooie omgeving. De dag of dagen kunnen gecombineerd worden met een afsluitend diner of overnachtingen voor het team.