Coaching | Inez TC

Coaching

Je kunt bij mij terecht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en voor praktische 1-op-1 begeleiding in soft skills. Ben je op zoek naar duurzame gedragsverandering? Die ene valkuil waar jij steeds tegenaan loopt nu echt eens in de ogen kijken? Dan nemen we de tijd om uit te zoomen en te onderzoeken hoe jouw gedrag blijvend bij te sturen is. Ben je juist op zoek naar een wat meer praktische aanpak? Dan help ik je 1-op-1 met de vaardigheden waar jij naar op zoek bent. Op gebied van timemanagement, communicatie of leiderschap. Soms wordt het een combinatie van beide. Want het is altijd maatwerk.

Persoonlijke ontwikkeling

Iedereen die werkt heeft er baat bij om af en toe een stapje terug te doen. Even uitzoomen en afstand nemen. Dat werkt verhelderend en geeft je een andere kijk op je werk, je eigen functioneren, op jezelf.

Vanuit dat andere perspectief kun je werken aan duurzame veranderingen. Die het jezelf makkelijker maken in een omgeving waar van alles van je gevraagd en verwacht wordt.

 • hoe kan ik mensen en situaties meer benaderen vanuit vertrouwen dan wantrouwen?
 • ik geef mezelf overmatig de schuld van dingen die fout gaan;
 • ik trek me kritiek persoonlijk aan en kan er daarom moeilijk mee om gaan;
 • ik beland vaak in dezelfde soort conflicten;
 • ik voel me onzeker, vraag veel bevestiging van anderen. Dit kost veel energie.
 • ik wil graag meer van mezelf laten zien op mijn werk;
 • ik ben erg perfectionistisch en vraag veel van mezelf en anderen, hoe kan ik milder worden?
 • ik voel onrust en weet niet waar het vandaan komt of wat ik eraan kan doen.
 • .......


Herken jij een van deze vragen of heb jij een andere vraag op gebied van jouw persoonlijke ontwikkeling? Mijn coaching helpt je om op lange termijn beter in je vel te zitten en zo beter te functioneren, zowel privé als op je werk.

Hoe dan?

Even uitzoomen. Tijd en aandacht voor jou. Vertel en hervertel jouw levensverhaal. Ontdek en erken je gevoelens en leer hoe ze jou helpen om richting te geven aan je gedrag. Jij weet altijd wat juist is. Leer te luisteren naar de signalen die je van jezelf krijgt! Een coachingstraject is altijd een goede stap in jouw persoonlijke ontwikkeling.

ZELF KONFRONTATIE METHODE (ZKM)

Graag en vaak maak ik voor mijn coachingstrajecten gebruik van de Zelf Konfrontatie Methode (ZKM). Tijdens een ZKM coachingstraject onderzoek je jouw eigen levensverhaal. Je leert begrijpen welke betekenis jij (onbewust) geeft aan voor jou belangrijke gebeurtenissen in je leven. Je (her)ontdekt voor jou belangrijke gevoelens. Gevoelens die je helpen om je gedrag op een goede manier te sturen. Het levert verrassende inzichten op. Je word je in korte tijd bewust van jouw onderliggende innerlijke drijfveren; kennis die gedeeltelijk verborgen lag in je levensverhaal. Deze inzichten zetten je op die manier aan tot ontwikkeling. Het fijne van de ZKM methode vind ik dat jij als coachee altijd aan het roer staat. Jij bent expert van jouw verhaal. Ik help jou als professional om dit in kaart te brengen en loods jou door je leerproces. Houd er rekening mee dat dit hard werken is! (voor ons allebei trouwens ;-)

HOE ZIET EEN COACHINGSTRAJECT ERUIT?

Een ZKM coachingstraject stel ik op maat samen. De lengte en duur van jouw traject is afhankelijk van jouw ontwikkelvraag. We beginnen altijd met een begeleid zelfonderzoek. Soms kunnen mensen daar al zelf mee verder. Vaak is het fijn om daarna nog begeleid te worden in de opvolging van dit zelfonderzoek. Ten slotte kun je ervoor kiezen om een evaluatieronde te volgen, ongeveer een jaar na afronding van je traject. Hierin onderzoek en bevestig je op welke manier jouw nieuwe gedrag ingesleten is. Het is heel fijn om hieruit de resultaten van al je inspanningen te zien!

 1. Begeleid zelfonderzoek - 3 intensieve bijeenkomsten van 3 a 4 uur en 'huiswerk'
 2. Optioneel: Opvolging - 4 tot 6 gesprekken van 1,5 uur en ook hier 'huiswerk'
 3. Evaluatie - 2 bijeenkomsten 


Nog niet overtuigd? Uit wetenschappelijk anoniem onderzoek onder ruim 100 clienten van verschillende gecertificeerde ZKM-coaches werd de effectiviteit van ZKM-coaching gemiddeld met een 8,3 beoordeeld en de algemene tevredenheid met een 9,0. Waar wacht je nog op?

doorbreek patronen die niet voor je werken

en leer bijvoorbeeld:

 • begrip en waardering te hebben, in plaats van oordelen en kritiek;
 • een gesprek over wat er wel mogelijk is, in plaats van wat niet;
 • verantwoordelijkheid nemen in plaats van anderen de schuld te geven.

soft-skills coaching

Ben je op zoek naar persoonlijke begeleiding in soft-skills? Kun je wel wat hulp gebruiken bij het effectiever werken, beter plannen of meer grip houden op je agenda? Of wil je in een paar sessies leren hoe je met die ene persoon in jouw team het beste om kunt gaan? Wil je je eigen communicatiestijl beter leren kennen en aanscherpen met een persoonlijk DiSC traject? Je bent welkom in mijn coachingspraktijk in Thorn. Ik maak een voorstel op maat voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Onderwerpen:

 • timemanagement;
 • leiderschapsvaardigheden;
 • gesprekstechnieken;
 • communicatiestijlen en DiSC.