Training, e-learning en (online) coaching. Verbeter je effectiviteit als leidinggevende. | Inez TC

Leiderschap voor teamleiders - TRAINING & COACHING

In onze teamleiders trainings- en coachingsprogramma's ontdek je jouw eigen unieke leiderschapsstijl. Met de bijbehorende kwaliteiten en valkuilen. Je leert inschatten welke aanpak het beste werkt in verschillende situaties. Je krijgt veel praktische handvatten om meteen in je team mee aan de slag te gaan.

Je volgt een training samen met je collega's of individueel.

Stel je eigen programma samen

 • persoonlijk leiderschap en communicatiestijlen (DiSC);
 • teammanagement;
 • situationeel leidinggeven;
 • coachen;
 • afspreken en aanspreken;
 • verandermanagement;
 • timemanagement.

Hoe ontwikkel jij je leiderschapsvaardigheden het liefst?

DiSC onderzoek

DiSC brengt je gedragsvoorkeuren in kaart. Je leert hoe je effectiever met verschillende stijlen omgaat. En hoe je het meeste uit jouw teamdynamiek haalt.

Meer over DiSC

E-learning

Leer de belangrijkste theorie vanuit thuis of je werkplek. Ik geef je persoonlijke feedback op de opdrachten. Incl. het e-book 'gesprekstechnieken voor teamleiders'.

Vraag aan

Training

Klassikaal of online. Op maat gemaakt trainingstraject voor jullie team.  Inclusief intakes en opvolging.

Neem contact op

Coaching

Persoonlijke aandacht. Online of live. Al wandelend of binnen.  Bereik meer diepgang op basis van jouw persoonlijke situatie.

Neem contact op

Inez did an amazing job facilitating the leadership program for VodafoneZiggo teamleads within Customer Services!

VodafoneZiggo

Inez en leiderschap

Als beginnend leidinggevende in de hotellerie liep ik tegen verschillende uitdagingen aan. Hoe blijf ik mezelf terwijl ik leiding geef? Hoe maak ik lastige zaken bespreekbaar? Hoe zorg ik dat de groep waaraan ik leidinggeef een team wordt? En hoe haal ik het meeste potentieel uit iedereen in mijn team? En hoe doe ik dit alles binnen het aantal uren waarin ik werk?

Een leidinggevende functie is uitdagend en kan veel voldoening geven. Zowel voor beginnende als ervaren leidinggevenden is het goed om jezelf te leren kennen. Je eigen stijl te ontwikkelen of te herijken. 

Leidinggevenden die ik de afgelopen jaren getraind en gecoacht heb vroegen met name hoe ze meer invloed kunnen uitoefenen op hun team. Hoe zorg je dat mensen hun afspraken daadwerkelijk nakomen? En hoe spreek je ze aan wanneer ze dat niet doen? Kan ik de mensen het beste begeleiden door duidelijke instructies te geven of moet ik ze meer vrijheid geven? 

Ik heb gemerkt dat de trainingen het meest effectief zijn wanneer ik heldere, begrijpelijke theorie combineer met eigen casuïstiek. Daarom is er in mijn trainingen en coaching veel ruimte voor je eigen verhaal, de situaties waar jij tegenaan loopt en de uitdagingen in jouw team. Volg je de training met collega's? Dan leren jullie veel van elkaar door elkaar kritische vragen te stellen en feedback te geven.

Theorieën die hun praktische toepasbaarheid bewezen hebben

In de ruim 10 jaar dat ik leiderschapstrainingen geef, werkte ik met een aantal succesvolle theorieën die in de praktijk hun succes bewezen hebben. Ik beschrijf er een aantal:

 • DiSC gedragsstijlen - om jezelf beter te leren kennen, om effectiever met anderen te communiceren en om je teamdynamiek te verbeteren. Meer over DiSC
 • 5 frustraties van teamwork - Patrick Lencioni - je leert wat er nodig is om een team optimaal te laten presteren. Door 5 veelgemaakte frustraties te behandelen en te ontdekken wat je kunt doen om op deze gebieden vooruitgang te boeken.
 • Situationeel leidinggeven - Hersey & Blanchard. Hier leer je kijken naar het de prestaties en de motivatie van je team. Op basis hiervan pas jij jouw leiderschapsstijl aan om het meeste potentieel in iedereen naar boven te halen.
 • Coachen; je leert het GROW model als gespreksstructuur voor een coachingsgesprek of -traject. Je leert vragen stellen die je teamleden aan het denken zetten. We gebruiken ook het 1-minute coachingsmodel van Victor Mion. Je leert hierdoor de kijken naar de gemoedstoestand van je coachee en je aanpak hierop aanpassen.
 • We gebruiken de 8 veranderstappen van Kotter om te onderzoeken hoe je veranderingen binnen jouw team het beste kunt begeleiden. Je leert omgaan met emoties en weerstand bij verandering uitgelegd in de verandercurve. 
 • Om het meeste uit je kostbare tijd te halen gebruiken we inzichten uit 8 habits of effective people van Covey. Ook inzichten uit 'Getting Things Done' zetten we om in bruikbare handvaten voor jou en je team.

Lees er alles over in het e-book 'gesprekstechnieken voor teamleiders'

Mijn ervaring en inzichten bundelde ik in een e-book! Dit e-book vormt de basis voor alle leiderschapstrainingen en coaching. Benieuwd? Vraag dan het e-book 'gesprekstechnieken voor teamleiders' aan.