Benieuwd naar jouw DiSC kleur? Of de dynamiek in jullie team? | Inez TC

DiSC communicatiestijlen - TRAINING & COACHING

In onze DiSC trainings- en coachingsprogramma's ontdek je je eigen communicatiestijl. In de individuele trajecten vergroot je de flexibiliteit in je communicatie. Zo word je beter begrepen door andere stijlen. En word je doelgerichter in je gesprekken. In de teamtraining leer je ook je team beter kennen. Je snapt waarom samenwerken met de een makkelijker gaat dan met de ander. Je leert verschillen te waarderen en te gebruiken om van te leren. 

Individueel

  • ontdek jouw unieke drijfveren
  • leer beter aan te sluiten op de stijl van anderen
  • vergroot de invloed op het verloop van je gesprekken

met je team

  • ontrafel de dynamiek in jullie team
  • leer verschillen te waarderen
  • vergroot de flexibiliteit in je communicatie door van de stijl van anderen te leren

stel je eigen DiSC Training of coachingstraject samen

DiSC onderzoek

Het begint met de vragenlijst. Je ontvangt een uitgebreide rapportage. We uitkomsten bespreken we in een (online) coachingsgesprek.

Vraag test aan

E-learning 'DiSC'

Leer de belangrijkste theorie vanuit thuis of je werkplek. Ik geef je persoonlijke feedback op de opdrachten. Incl. het e-book 'DiSC communicatiestijlen'.

Vraag e-learning aan

DiSC teamtraining

Klassikaal of online. Op maat gemaakt programma voor jullie team.  Een teamscan en intakegesprek vormt de basis. Gratis extra teambuilding!

Neem contact op

DiSC coaching

Persoonlijke aandacht. Online of live. Al wandelend of binnen.  Bereik meer diepgang op basis van jouw persoonlijke situatie.

Neem contact op

De DISC training gaf inzicht in waarom anderen anders op ideeën reageren dan ik. En hoe ik daarmee om kan gaan. Maar ook hoe ik zelf een boodschap kan brengen. De filmpjes laten de verschillende reacties heel goed zien. Het is nog steeds af en toe lastig in een gesprek, maar het inzicht helpt me.

Routebureau Limburg

Inez en DiSC

Als ik iets geleerd heb in de afgelopen 10 jaar dat ik als communicatietrainer werk, is dat beter leren communiceren écht begint met jezelf beter leren kennen. En ik heb geleerd dat veel mensen onderschatten hoeveel invloed ze zelf hebben op het verloop van een gesprek. Vaak wordt de 'schuld' van een onbevredigend gesprek toch bij de ander gelegd. 

DiSC is een uitstekend hulpmiddel om zowel je eigen communicatiestijl beter te leren kennen en om te ontdekken hoe je jouw invloed op gesprekken vergroot.

Waarom DiSC?

Er zijn meerdere instrumenten om je drijfveren, gedragsvoorkeuren of communicatiestijl te ontdekken. MBTI, en the big five zijn hier voorbeelden van. Waarom koos ik voor DiSC? DiSC combineert de eenvoud van 4 profielen met de verfijning van de 16 verschillende stijlcombinaties. Dat maakt DiSC makkelijk te onthouden maar geeft toch veel diepgang. Uiteindelijk is jouw DiSC rapportage geen zoektocht naar de absolute waarheid. Het is een mooi begin van een gesprek over drijfveren en hoe die jouw gedrag en dat van anderen aansturen.

DiSC in een notendop

DiSC onderscheidt 4 basisprofielen:

D: dominant/ doelgericht
i: invloed
S: stabiel
C: consciëntieus

Zelf jouw profiel of die van een ander inschatten - twee belangrijke vragen

Het succes van DiSC zit hem in zijn eenvoud. Met twee eenvoudige vragen kun je al een redelijke inschatting maken van de 'kleur' van jezelf of je gesprekspartner:

1: word je vooral gedreven door resultaten en inhoudelijke zaken of vooral door contact met mensen?
2: als ik je een vraag stel, denk je dan het liefst even na over een antwoord (bedachtzaam) of geef je meteen antwoord (snel handelend)?

D:  gedreven door resultaten en snel handelend
i:  gedreven door contact met mensen en snel handelend
S: gedreven door contact met mensen en meer bedachtzaam
C: gedreven door resultaten en meer bedachtzaam

Let op!

Het gevaar van DiSC zit ook in zijn eenvoud. De meeste mensen zijn een combinatie van twee of drie kleuren. Het is daarom belangrijker om je luistervaardigheid te ontwikkelen, dan snelle conclusies te kunnen trekken. Door goed te luisteren, ontdek je vanzelf de belangrijkste drijfveren van je gesprekspartner. Heb je daar aandacht voor en kun je erop inspelen? Dan heb je de meeste kans dat hierdoor ook jouw gesprekspartner meer oor heeft voor jouw prioriteiten. En kunnen jullie elkaar tegenmoet komen.

Lees er alles over in het e-book 'DiSC - zelfkennis als eerste stap naar succesvolle communicatie'

Mijn ervaring en inzichten bundelde ik in een e-book! Dit e-book vormt de basis voor alle DiSC trainingen en coaching. Benieuwd? Vraag dan het e-book 'DiSC - zelfkennis als eerste stap naar succesvolle communicatie' aan.