Achtbaanschool

Vekoma rides B.v.

Vekoma Rides is een van de grootste producenten van stalen achtbanen ter wereld. Het bedrijf is gevestigd in Vlodrop en werkt internationaal. Het hele proces van het ontwerp tot de uiteindelijke bouw op locatie heeft Vekoma in huis. Familie-achtbanen, mega-achtbanen, indoor achtbanen en reuzenraden, Vekoma heeft het. De organisatie bestaat uit 285 medewerkers en groeit nog steeds.

De doelgroep voor de achtbaanschool zijn (aankomende) Track Supervisors. Zij zijn verantwoordelijk voor de bouw van staalconstructies. Als Track Supervisor bereid je de productie van een track voor, je houdt toezicht en controleert de werkzaamheden. Zowel van de bouw van tracks (banen) als van onderhoud. Het zijn medewerkers die (net) hun mbo-opleiding hebben afgerond. De meesten zijn jonge, beginnende werknemers. Ze zijn technisch geschoold. Op de mbo-opleiding is er geen specifieke aandacht voor achtbaantechniek en ook weinig les in soft skills zoals communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid. Daarom hebben wij, speciaal voor Vekoma, de soft skill modules voor hun achtbaanschool ontwikkeld en verzorgd. 

Deze modules hebben de volgende onderwerpen:

  • zelfmanagement
  • klantgericht communiceren als adviseur
  • professioneel intern communiceren
  • leiderschap voor projectleiders
  • timemanagement

Het trainingstraject bestaat uit:

  • individuele intake en coachingsgesprekken
  • e-learning met begeleiding op afstand
  • klassikale bijeenkomsten

Na het volgen van de achtbaanschool zijn de deelnemers in staat om Vekoma bij hun klanten te vertegenwoordigen. Ze voeren op locatie reparaties uit, sturen een (nieuwe) fabrieksunit aan of instrueren externe partijen over de juiste werkwijze. 

Dit trainingstraject is speciaal voor Vekoma ontwikkeld en wordt op deze manier alleen voor Vekoma gegeven. Heeft u ook behoefte aan een training op maat? Iemand die investeert in het leren kennen van uw organisatie en medewerkers om een passend traject te ontwikkelen? Neem dan contact op!