360-graden feedback onderzoek - leiderschap

Je bent beginnend of ervaren teamleider. Je geeft leiding aan minimaal 5 mensen. Je wilt je graag ontwikkelen in je teamleiderschap. Dan is een 360-graden feedback onderzoek voor teamleiders een goed begin. Dit onderzoek geeft je inzicht in je kwaliteiten en je valkuilen en ontwikkelpunten als teamleider. Gezien vanuit je medewerkers, je collega teamleiders en je eigen leidinggevende. Een 360-graden feedback onderzoek is het ideale startpunt van een trainings- of coachingstraject.

Het onderzoek meet hoe de medewerkers die regelmatig met je te maken hebben jouw vaardigheden beleven. Op de volgende gebieden:

1.     Persoonlijk leiderschap – jouw kwaliteiten, valkuilen en communicatiestijl;
2.     Timemanagement – je capaciteit om doelgericht te werken, prioriteiten voor jezelf en voor je team te bepalen en je deadlines te behalen;
3.     Coachen – jouw unieke stijl en aanpak;
4.     Situationeel leidinggeven – de flexibiliteit in je stijl van aansturen;
5.     Teammanagement – je vermogen om een groep een team te laten zijn:
6.     Verandermanagement – hoe je veranderingen begeleidt en omgaat met weerstand en emoties;
7.      Gesprekstechnieken – hoe je in dialoog gaat met je omgeving in verschillende situaties;


Werkwijze

Bij voorkeur vullen 8 tot 10 mensen de vragenlijst in. Alle deelnemers krijgen een link naar een online vragenlijst. Zodra alle resultaten binnen zijn krijg je een uitgebreide, persoonlijke rapportage. Deze rapportage bespreken we in een individueel adviesgesprek.

Lees meer over de zin en onzin van 360-graden feedback in ons blog