wandelcoaching, coaching, individuele begeleiding | Inez TC

Uit nood geboren maar dit blijf ik doen! Wandelcoaching en dit is waarom..

Om op een veilige manier te kunnen coachen stelde ik onlangs een nieuwe coachee voor om samen te wandelen in de natuur. Op rustige plekken kunnen we makkelijk 1,5 meter afstand houden. Dat was mijn belangrijkste reden. En nu ben ik om! En dit is waarom:

12-05-2020 |
  1. De coachee komt letterlijk in beweging

Veel sneller dan wanneer we aan tafel blijven zitten. Wil je ergens bij stilstaan? Dan staan we ook letterlijk even stil om te reflecteren. Zit je vast in je proces? Door lijf in beweging te brengen, kom je mentaal ook makkelijker in beweging.

 

  1. Praten gaat makkelijker

Omdat we elkaar niet aan hoeven te kijken. Hierdoor vertelt de coachee makkelijker. En ik heb oog voor de gezichtsuitdrukking, maar ook het tempo van de ander. Met je lichaamshouding vertel je nog veel meer dan met alleen je woorden.

 

  1. Natuur ontspant

Ik wist al dat je ogen ontspannen van kijken naar groen. En dat je ogen het fijn vinden om af en toe in de verte te mogen kijken in plaats van alleen naar een scherm. Pff en dat doen we nu al zoveel! Ik merkte dat de natuur een gunstig effect heeft op je gemoedstoestand. Na een van de gesprekken ging mijn coachee zelfs nog even alleen verder wandelen om alles wat aan bod kwam op een rijtje te zetten en te verwerken.

 

  1. De elementen helpen om inzicht te krijgen

We moesten letterlijk enkele hobbels over die we onderweg tegenkwamen. Loslopende grote grazers, stenen door het water. Soms scheen lekker de zon, maar een andere keer trotseerden we koude wind. Allemaal elementen die ik ook in de coaching kon gebruiken.

 

  1. Ik word er zelf blij van

En dat mag ook wel toch? Ik vond het altijd al heerlijk om te wandelen en doe het veel in mijn vrije tijd. En hoe fijn is het om het nuttige met het aangename te combineren? Ik geniet ook erg van de ervaringsleren groepssessies die ik buiten in de natuur organiseer. En dit is een prima aanvulling op dat repertoire! To be continued!

 

Wil jij ook iets in beweging zetten? Neem gerust contact op, dan plannen we een vrijblijvende wandel-intake!

Wilt u doelgerichter communiceren?