De juiste dingen doen in 2015? Doe niet moeilijk!

05-01-2015

Wil je in 2015 vooral met de juiste dingen bezig zijn? Doe dan niet te moeilijk. Deze simpele oefening helpt je de focus te vinden en houden in het nieuwe jaar.

 

Heb jij dat ook, dat je veel taken naar je toe trekt? Uit interesse, omdat niemand anders ze doet, of omdat je nu eenmaal vindt dat het heel belangrijk is?  Of trek je de taken niet naar je toe maar worden ze 'op je bordje' gegooid? Of misschien allebei niet, maar op de een of andere manier heb je het toch (te) druk..

 

De deelnemers van mijn timemanagement trainingen en coaching hebben het ook druk. Heel druk. Logisch dat ze even pas op de plaats willen maken. We bekijken samen kritisch hun werk en de organisatie ervan. Een van mijn oefeningen deel ik graag met je. Probeer het en je zult zien hoe verfrissend het is. Het kost je 15 minuten!

 

Begin het jaar dan fris en fruiting. Januari is daar een ideale maand voor nietwaar? Hier komt de oefening:

 

1. Omschrijf jouw werkzaamheden. Waarom ben jij aangenomen? Wat is jouw toegevoegde waarde voor jouw organisatie? Gebruik hiervoor slechts 3 punten. Niet meer. Geen lange omschrijvingen, gedetailleerde invullingen, maar to the point. Lastig? Ja, dat kan. Het wordt een hele beknopte functieomschrijving.

 

2. Vraag je leidinggevende om hetzelfde te doen. Verklap niet wat jij al gedaan hebt. 

 

3. Drink samen met je leidinggevende een kop koffie. Bespreek jullie uitkomsten en de eventuele verschillen. Zet samen de puntjes op de i.

 

Je zult echt zien dat het verhelderend en verfrissend is. Ik heb al veel mensen gezien die op een hele simpele manier meer afstemming vonden met hun leidinggevende. Je denkt misschien: 'het zou toch niet goed zijn als hier veel verschil in zou zitten?" Nee, klopt, dat is ook niet goed, maar ik maakte het te vaak mee dat er toch waardevolle verplaatsingen van de focus uit zo'n gesprek kwamen.

 

Ik wens jullie een vruchtbaar en effectief 2015! Succes!

Comments

Post a comment