Penders Voetzorg: Geweldloos communiceren met klanten

02-03-2015

Korte, interactieve workshop om medewerkers hun eigen invloed te laten zien in klantinteractie. Zo kunnen ze adequater omgaan met klanten die grenzen overschrijden. 

 

Teamleider KCC en manager kwaliteit: "Om adequaat in te spelen op de behoefte van de klant is het van essentieel belang om je klant goed te begrijpen en in te spelen op de klantverwachting, ook als de gemoederen oplopen van de klant door het ongemak en lichamelijke pijn wat iemand kan ervaren. Hierin hebben we de medewerkers in samenwerking met Inez een training aangeboden over hoe om te gaan met emoties en grenzen in een klantinteractie. Deze workshop besloeg 1 dagdeel om zowel behandelaars als secretaresses handvaten hiervoor aan te reiken. Omdat het een grote groep betrof was er weinig mogelijkheden om iedereen persoonlijk te trainen, daarom stelde Inez voor om te werken met 2 trainingsacteurs. Zij beeldden heel adequaat het gedrag uit en de mogelijke interventies hierop, waarmee het visueel en zeer herkenbaar werd voor de groep. Dit maakte de workshop interactief, visueel, sprekend en erg bruikbaar".